Main content

Yh­tei­söl­li­nen ta­tuoin­ti­teos

by: Lotta Kähkönen

Trans*Creative järjesti Studio Vimmassa lauantaina 30.9. 2023 infotilaisuuden yhteisöllisestä tatuointiteoksesta, joka toteutetaan ensi vuoden alussa (ajankohta täsmentyy myöhemmin). Tatuointiteoksen suunnittelee ja toteuttaa hankkeen tatuointitaiteilija Kuutti Kiperä. Teokseen osallistuu n. 8-10 trans- ja queer-yhteisöön kuuluvaa henkilöä. Jokaiselle osallistujalle tehdään oma tatuointi henkilön itsensä valitsemaan paikkaan, ja kaikki tatuoinnit tehdään samana päivänä.

Varsinaista tatuointitapahtumaa edeltää 2-3 kokoontumista Studio Vimmassa, jossa tatuointipäivästä keskustellaan. Osallistujien tulee sitoutua tapaamisiin. Tapaamisten tarkoitus on tukea osallistujia ja antaa aikaa miettiä haluavatko he osallistua yhteisölliseen tatuointitaideteokseen. Kaikki osallistujat ovat mukana suunnittelemassa päivää, jotta se sujuu yhdessä sovituissa raameissa, ihmisten rajoja ja toiveita kunnioittaen. Tatuointipäivää varten luoda muistilista sovituista asioista.

Tatuointipäivänä osallistujille piirretään ensin tatuointien ääriviivat. Tämän jälkeen alkaa varinainen tatuointi. Osallistujien on sitouduttava odottamaan vuoroaan Studio Vimmassa (myös hygieniasyistä), ja ne tehdään peräjälkeen. Päivästä voi siis tulla pitkä. Tatuointien työstämisessä noudatetaan tarkasti hygieniaa, ja kommunikointi osallistujien kanssa on erittäin tärkeää. Tatuointeja ei tehdä kasvoihin, kämmeniin tai jalkapohjiin.

Sekä yhteiset tapaamiset että tatuointipäivän tapahtumat dokumentoidaan valokuvien avulla. Valokuvaus suunnitellaan etukäteen niin, että osallistujat voivat esittää toiveita, jos ei halua esimerkiksi kasvojen tai tiettyjen kehon osien näkyvän kuvissa. Osallistujat sitoutuvat siihen, että tilaisuus dokumentoidaan ja kuvista tuotetaan valokuvasarja / installaatio, joka on esillä Trans*Creative -projektin tilaisuuksissa.

Valokuvaajan ja Trans*Creative-projektilaisten (Kuutti & Lotta) lisäksi paikalla ei ole ulkopuolisia. Studiolla on tatuointipäivänä tarjolla kahvia, teetä, juotavaa ja välipalaa. Lisäksi mukaan voi ottaa omaa ruokaa ja muita omaa viihtymistä ja jaksamista auttavia tarvikkeita (kirjoja, kuulokkeet, padi, neuletyö, muistikirja tms.). Trans*Creative -projekti ei voi kustantaa osallistujien matkoja. Tiedot täsmentyvät tapaamisissa yhteisissä keskusteluissa. Jos haluat kysyä lisää, ota yhteyttä Kuutti Kiperään!

older
Website: tcreative.fi/
Email: tcreative.
Instagram: @trans_creative
Twitter: @TCreativeinfo
koneensaatio.fi

This project is funded by the Kone Foundation (2021-2024).

Web design and development by Xurxe Toivo García (2021-2022).

Back to top