Main content

Tur­val­li­nen ta­tuoin­ti­ko­ke­mus

by: Kuutti Kiperä and Lotta Kähkönen

Tatuoinnin ottaminen voi jännittää melkoisesti etukäteen. Mahdollinen kipu voi aiheuttaa pelkoa, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen tatuointi. Jos ei ole valinnut tai nähnyt kuvaa etukäteen, voi lopputulos mietityttää. Tulevatko omat toiveet ymmärretyksi? Myös uuden ihmisen kohtaaminen jännittää, onhan kyseessä intiimi tilanne. Miten jännitystä voisi purkaa ja varmistaa että tuleva tatuointitilanne on mahdollisimman turvallinen?

Ensinnäkin kannattaa etsiä artisti, jonka kädenjälki vastaa toiveitasi. Sosiaalisesta mediasta on helppo etsiä itselleen sopiva. Somesta saa nopeasti kattavan kuvan myös valitsemasi artistin tai studion toimintaperiaatteista. Kun otat yhteyttä artistiin, on hyvä kysellä häneltä itseäsi askarruttavista asioista ja kertoa, jos joku asia jännittää erityisesti. Ennen varsinaista tatuointiaikaa voit varata artistilta konsultointiajan, jolloin keskustellaan kuvasta ja sen toteutuksesta. Konsultaation aikana voit myös kysellä ohjeita tatuointitilanteeseen valmistautumisesta.

Jokaisella studiolla on omat toimintaperiaatteensa. Osa artisteista lähettää kuvan etukäteen katsottavaksi, toiset esittelevät sen vasta tatuoimispäivänä. Tatuoiminen alkaa vasta sitten, kun sekä asiakas ja artisti ovat tyytyväisiä kuvaan ja sen sijoitteluun. Alkuun on hyvä kysellä puolin ja toisin turvallisuuteen liittyvistä asioista. On myös asioita, joita tatuoijan ei tarvitse tietää tai kommentoida.

Jokaisella artistilla on omat yksilölliset tapansa työskennellä. Jotkut työskentelevät hiljaa, toiset juttelevat mielellään kuvaa tehdessään. Yleensä artistit kertovat etukäteen tavoistaan ja tottumuksistaan. Kuuntele heidän toiveitaan ja kunnioita heidän tapaansa työskennellä. Tatuointistudio on artistien työpaikka, ja sen tulee olla turvallinen niin asiakkaille kuin artisteille.

Kerro heti, jos jokin tuntuu epämukavalta tatuoimisen aikana! Jos joku asia jää vaivaamaan, anna palautetta suoraan tatuoijalle ja studiolle. Palaute on kaikkien etu ja voi auttaa löytämään ratkaisuja ongelmiin. Myös tyytyväisyytesi on artistille tärkeää, kerrothan myös sen!

Tatuoiminen vaatii luottamuksellisen suhteen tatuoijan ja asiakkaan välillä, mikä ei synny automaattisesti. Muista, että asiakkaana sinulla tulee aina olla valta omaan kehoosi.

Trans*Creative järjesti keskustelutilaisuuden (insta-live) tatuoinneista asiakkaiden ja tatuointiartistien näkökulmista 17.11. 2021 Loukossa, Helsingissä. Tallenne keskustelusta löytyy instagramista täältä. (opens in a new tab)

older
Website: tcreative.fi/
Email: tcreative.
Instagram: @trans_creative
Twitter: @TCreativeinfo
koneensaatio.fi

This project is funded by the Kone Foundation (2021-2024).

Web design and development by Xurxe Toivo García (2021-2022).

Back to top